Гешев ще бие път до Страсбург за закрито заседание без

...
Гешев ще бие път до Страсбург за закрито заседание без
Коментари Харесай

Елена Йончева помага на Нинова срещу Станишев?

Гешев ще бие път до Страсбург за закрито съвещание без медии
Заседанието на комисията LIBE ще се организира без опция за наличие на медии или лъчение, което обезсмисля взаимната „ АнтиБорисов ” акция. Самата Йончева изясни пред БНР по какъв начин съвещанията на тази комисия постоянно са закрити и в този момент няма да бъде изключение.

Целта е само да се даде материал за напоителни публикации в жълтите медии, които нон-стоп бълват заплашително-комични заглавия за Иван Гешев и битката сред „ светлината ” и „ Дявола ”.

С поканата си към Иван Гешев свръхамбициозната социалистка цели да убеди сътрудниците си в LIBE, че освен тя се занимава с „ Барселонагейт ”-партенката, за която документи са ѝ дадени от Соня Колтуклиева преди години.

В опита си да блесне обаче Йончева очевидно не осъзнава, че застава на страната на своя главен зложелател - Корнелия Нинова и против тима, в който играе семейство Станишеви и опозицията в Българска социалистическа партия. Както е известно, всички евродепутати, излъчени от Българска социалистическа партия, от самото си избиране гласоподават против решенията на национално равнище и следват компактно политиката на ПЕС и Станишев.

В медиите към този момент излезе информация за договорката за поддръжка на Гешев против Борисов в подмяна на разпра с „ вътрешната съпротива ” на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия. Нещо, с което самата алена лидерка се хвали пред близкия си кръг, жертван да бъде безконечна съпротива. Не е загадка, че самата Елена Йончева е главен кандидат да смъкна Нинова от поста и да заеме мястото ѝ.

Това е била и повода за разрива в връзките сред двете преди години, които принудиха Йончева да живее и работи в Брюксел, където са някогашният ѝ другар Сергей Станишев и брачната половинка му. Заради войната сред лобитата самата Йончева е наясно, че мандатът ѝ завършва следващата година и няма да бъде номинирана още веднъж за евродепутат от Българска социалистическа партия – не и до момента в който Нинова е водач.

Въпреки това Йончева още веднъж минава в тима на Нинова, помагайки на Гешев в пропагандната му война. И подкрепяйки тезите на двама от враговете си в името на персоналната си петминутна популярност.

Най-комичното е, че преди години самата Елена Йончева обвиняваше в политически тормоз Иван Гешев, който ѝ изиска имунитета. Тогава Йончева беше изкарана жертва на политическа принуда от страна на същия човек, който във вторник ще заведе на разположение в Страсбург, с цел да хвърля политически обвинявания против нов политически зложелател.

„ Имунитетът ми остава, тъй като преследването против мен в България е политически стимулирано и това стана ясно в Европейския парламент. Аргументите на европейските депутати са ясни и те би трябвало да се отчетат от българските управляващи. Наказателните производства не би трябвало да се употребяват като политически бухалки – не би трябвало да има и най-малко подозрение в това. Нужни са промени и гаранции за безпристрастност и политическа индиферентност “, разяснява Елена Йончева във връзка настояването на личния ѝ имунитет преди години. По това време я бранеше и Нинова, която отхвърляше да се дадат имунитетите на няколко социалисти и спомогна за неуспеха на следствието против Елена Йончева.

Припомняме, че през януари 2019 година ѝ беше повдигнато обвиняване за пране на пари. Според прокуратурата през юни 2012 година ръководеното от Йончева сдружение „ Офроуд ” ООД е получило финансови средства от КТБ посредством офшорната компания „ Далий трейдинг лимитид ”. Според обвиняването това съставлява пране на присвоени от притежателя на банката Цветан Василев средства. Йончева влезе в Екологичен потенциал като лидер на листата на Българска социалистическа партия през май 2019 г, макар че беше с повдигнато обвиняване.

Според извънредно осведомени нейни сътрудници против Елена Йончева върви следствие за корист със средства и от страна на ОЛАФ – Европейска работа за битка с измамите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР