Германците активно коментират изявлението на лидера на полската управляваща партия

...
Германците активно коментират изявлението на лидера на полската управляваща партия
Коментари Харесай

В Германия предложиха на Полша да върне немските земи в замяна на репарации

Германците интензивно разясняват изказването на водача на полската ръководеща партия " Право и правдивост " Ярослав Качински, който преди ден предложи да се изискат 1,3 трилиона евро репарации от Германия.

Съдейки по мненията, самодейността на Полша разгневи германците. Много коментатори в Twitter подлагаха на критика полското държавно управление за това предложение, защото Варшава се отхвърли от спомагателни репарации още 1953 година, оповестява РИА Новости.

" Да допуснем. Но тогава върнете всички немски земи. И ще приемем, че сме си оправили сметките ", написа един от коментаторите.

" О, само че те към този момент са пресметнали това без " наема " за прилагане на Силезия, Померания и Западна Прусия? " — иронизира различен.

„ Няма проблем, само че можете ли да ни върнете Силезия, Померания, Западна и Източна Прусия в подмяна? “ — пита различен консуматор.

„ Искате да поговорим за репарациите? С огромно наслаждение: какво ще кажете за искане за реставрация от моя страна за къщата на баба ми и дядо ми в Бреслау (Вроцлав)? “ – слага различен аспект на въпроса консуматор.

„ Е, в този случай ще би трябвало да платите малко в бюджета на Европейски Съюз “, сподели различен.

Трябва да се означи, че в Полша към този момент няколко години се приказва, че Германия би трябвало да заплати многомилиардни - и даже трилионни, в случай че се съди по изказването на Качински - репарации. Основно тази тематика се поддържа от представители на ръководещата партия. Въпреки че, би трябвало да кажа, тази концепция се радва на забележителна поддръжка също и измежду полските гласоподаватели.

Между другото, в последно време в Полша постоянно се чуват изказвания, че Германия може да предяви искания към земите, които Полша получи вследствие на Втората международна война. При това такива гласове се чуват освен в пресата, само че и от високопоставени държавници.

Впрочем освен поляците желаят репарации. В Гърция също нееднократно се изказваха по тази тематика, като желаеха репарации от Германия.

Що се отнася до формалната позиция на Берлин, те акцентират, че няма да разискват въпроса за репарациите, защото го считат за завършен отдавна. Неофициалната позиция обаче е и в това, че Германия няма да заплати. Само че е дефиниран доста по-рязко, в сравнение с в изказванията на немски публични лица.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР