Германското здравно министерство заяви, че продължилите месец карантинни рестрикции в

...
Германското здравно министерство заяви, че продължилите месец карантинни рестрикции в
Коментари Харесай

Германия обяви, че епидемията в страната е под контрол

Германското здравно министерство съобщи, че траялите месец карантинни рестрикции в страната са сложили заразяването с ковид под надзор. От 12 април насам броят на оздравелите пациенти е доста по-висок от този на новоинфектираните, като всеки инфектиран е предал вируса на по-малко от един човек, написа английската Военновъздушни сили.

Степента на рестрикции варира в другите немски провинции. В сряда канцлерът Ангела Меркел разгласи стъпки за започване на облекчаването на карантинните ограничения, като по този начин страната стана следващата в Европейски Съюз, която гладко поема по този път. През седмицата ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповести проект за последователното повдигане на рестриктивните мерки в страните - членки, само че акцентира, че това не е " зелена светлина " за незабавни дейности. Тя сложи редица условия, като да вземем за пример доста намаление на разпространяването на ковид, задоволителен потенциал на здравната система и наблюдаване на новите случаи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво планува проектът

Според проекта на Меркел магазините до 800 кв. м ще могат да отворят още веднъж идната седмица, само че би трябвало да съблюдават прецизна хигиена. Магазините за коли и колела, както и книжарниците могат да проработят без значение от размера си. Училищата ще стартират да отварят " последователно и доста постепенно " от 4 май, като ще има нови ограничения за сигурност по отношение на междучасията и учебните рейсове, а приоритет ще имат учениците с идни изпити. " Това ще бъде огромно логистично изпитание и ще би трябвало деликатна подготовка ", разяснява Меркел. На фризьорските салони също ще бъде разрешено да проработят на 4 май, в случай че съблюдават строги хигиенични правила.

Канцлерът сподели, че Германия е постигнала " нежен промеждутъчен триумф " благодарение на рестрикциите. Но предизвести, че няма място за неточности и основната дума би трябвало да бъде " нерешителност ", по тази причина страната би трябвало да " остане фокусирана " и да " продължи деликатно напред ". Правилата за обществена отдалеченост ще останат в действие най-малко до 3 май, като Меркел мощно предложи на жителите да носят маски в магазините и в публичния превоз, тъй като това " ще помогне да се защитят другите хора ". Големите публични събирания, в това число религиозните служби, ще останат неразрешени до 31 август. Спортните зали, оборудванията за почивка, кафенетата, заведенията за хранене, питейните заведения, кината и концертните зали ще продължат да са затворени.

Рецесия и тласъци

Най-голямата стопанска система в Европейски Съюз влезе в криза през март, обявиха от немското икономическо министерство, като показаха за причина " колапса на световното търсене, нарушаванията в мрежите за доставки, измененията в потребителското държание и несигурността измежду вложителите ". Миналия месец държавното управление прокара пакет със тласъци на стойност 750 милиарда евро в опит да тушира отрицателните резултати от пандемията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР