Германското външно министерство повика днес руския посланик в Берлин, след

...
Германското външно министерство повика днес руския посланик в Берлин, след
Коментари Харесай

Германия повика руския посланик в Берлин във връзка с отравянето на Алексей Навални

Германското външно министерство повика през днешния ден съветския дипломат в Берлин, откакто лабораторно проучване сподели, че дисидентът Алексей Навални е токсичен с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок ", заяви Българска телеграфна агенция.

"За следващ път поискахме от името на немското държавно управление събитията за потвърденото към този момент отравяне на Алексей Навални да бъдат изяснени изчерпателно и в цялостна бистрота ", сподели пред кореспонденти външният министър на Германия Хайко Маас. "

Осъждаме (случилото се) по най-категоричен метод и неотложно ще осведомяваме своите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО ", съобщи той, представен от ТАСС.

По думите му Германия ще работи взаимно с сътрудниците си за "съразмерна реакция ", която ще зависи от "действията на Русия ".

По рано през днешния ден немското държавното управление заяви, че има "категорични " доказателства, че 44-годишният Навални е токсичен с вещество от групата нервнопаралитични сътрудници "Новичок ", разработвани преди десетилетия в Съюз на съветските социалистически републики. Министърът на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер сподели че лабораторията на Бундесвера, която е анализирала проби от организма на Навални, е сертифицирана от Организацията за възбрана на химическите оръжия.

Алексей Навални бе превозен със аероплан до Берлин на 22 август, откакто два дни преди този момент се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия от сибирския град Томск до Москва. През последните десетина години той е един от най-яростните съперници на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР