Германското правителство взе решение за закупуване на 1 милион опаковки

...
Германското правителство взе решение за закупуване на 1 милион опаковки
Коментари Харесай

Германия купува 1 млн. опаковки от хапчето на Пфайзер, което преборва COVID за 5 дни

Германското държавно управление взе решение за закупуване на 1 милион опаковки паксловид - препарат за лекуване на Коронавирус, създаден от американската акция " Пфайзер ", заяви ДПА, цитирайки министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах.

Той споделя, че доставката на първите партиди паксловид се чака другия месец, прецизира Българска телеграфна агенция.

Препаратът е преуспяващ, защото при банкет в ранен етап може да отслаби доста тежкото протичане на коронавирус, съобщи немският здравен министър. Той изрази очакване паксловид да не допусне обстановка с огромен брой тежки случаи в интензивните отделения.

Постепенно, посредством съчетание всред все по-ефикасните ваксини и благоприятни условия за лекуване, COVID-19 ще се трансформира в болест, която към този момент няма да бъде толкоз ужасна, предвижда немският здравен министър.

На 16 декември Европейската организация по медикаментите (ЕМА) позволи потреблението на паксловид в Европейски Съюз. Изследванията демонстрират, че препаратът понижава с 89 % в границите на 3 дни от момента на поява на признаците вероятността от стигане до болница и гибел измежду рисковите пациенти, както и с 88 на 100 при 5-дневно лекуване.

За пациенти, които не са от рискова група, вероятността от хоспитализация при лекуване с паксловид понижава със 70 %.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР