Германското правителство ще намали прогнозата си за икономическия растеж тази

...
Германското правителство ще намали прогнозата си за икономическия растеж тази
Коментари Харесай

Рязко понижиха прогнозата за германския растеж през 2024 г. до 0,2%

Германското държавно управление ще понижи прогнозата си за икономическия напредък тази година до 0,2% от оповестената през предишния октомври прогноза за агресия с 1,3%, заяви в сряда министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Блумбърг.

Хабек, който би трябвало да показа последния стопански отчет на държавното управление и обновени прогнози идната сряда, дефинира решението на Конституционния съд от предходната година, което прекатурна бюджетното обмисляне на държавното управление, като един от факторите, които натежават върху най-голямата стопанска система в Европа.

" Това несъмнено има неотложен резултат за прекъсване на растежа ", сподели той по време на полемика в Лайпциг.

Решението на съда принуди държавното управление да понижи размера на плануваните облекчения за фирмите и потребителите във връзка с високите цени на силата и затова те ще имат по-малко пари за харчене, добави той.

" Реалността е, че сходни ограничения, несъмнено, биха помогнали за поддръжка на стопанската система ", сподели Хабек.

Икономиката на Германия беше единствената в границите на Г-7, която се сви през предходната година и от ден на ден икономисти предвиждат ново стесняване и през 2024 година

Перспективата за идващите години не е доста по-добра, като икономическите съветници на държавното управление дефинират евентуалния напредък на немската стопанска система от едвам 0,4 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР