Германското правителство подкрепи проектозакон, който ще изисква от производителите на

...
Германското правителство подкрепи проектозакон, който ще изисква от производителите на
Коментари Харесай

Германия налага допълнителна такса на еднократните пластмасови изделия

Германското държавно управление поддържа проектозакон, който ще изисква от производителите на произведения от пластмаса за еднократна приложимост, като бутилки и чаши, да заплащат годишна такса към фонд за подкрепяне на общините за почистването на боклуци, съобщи Ройтерс.

По първични оценки годишните доходи във фонда би трябвало да възлизат на 450 милиона евро, показва немското Министерство на околната среда. Таксата би трябвало да влезе в действие от пролетта на 2025 година, и ще бъде определяна за всеки производител въз основа на количеството пластмасови артикули, които е създал през 2024 година

„ Цигарени угарки, бутилки, чаши за едвократна приложимост и опаковки от пластмаса за жалост се озовават прекомерно постоянно край пътищата, или в нашите паркове и гори, и са отражение на рецесията с отпадъците “, сподели екоминистърът Щефи Лемке.

По думите ѝ „ посредством новия закон ние противодействаме на разхищението на запаси и замърсяването на околната среда, като в това време облекчаваме (финансовото) задължение на градовете и общините “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР