Германското правителство планира да използва останалите тръби от строителството на

...
Германското правителство планира да използва останалите тръби от строителството на
Коментари Харесай

Германия възнамерява да използва тръбите, останали след Северен поток 2

Германското държавно управление възнамерява да употребява останалите тръби от строителството на газопровода " Северен поток 2 ", с цел да сътвори водопровод, който ще свързва терминал за приемане на полутечен природен газ покрай остров Рюген с Лубмин (северната федерална провинция Мекленбург-Западна Померания ). Това заяви вестник „ Ди Велт ам зонтаг ”, представен от непознати медии.

Според изданието немското държавно управление договаря с компанията Nord Stream 2 AG за закупуване на повече от 3000 неизползвани до момента тръби. Те са останали след построяването на " Северен поток 2 " и от този момент се съхраняват в пристанището Мукран на остров Рюген. Федералното държавно управление желае да ги употребява за построяването на близо 40-километрова линия за свързване на планувания терминал за полутечен газ на острова с Лубмин на континента. Изданието акцентира, че „ плануваната договорка може да се окаже сложна от правна позиция, защото швейцарската компания „ Северен поток 2 “ към момента е благосъстоятелност на съветската компания „ Газпром “.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия е съумяла да преодолее зависимостта си от Русия в енергийните запаси. Той напомни, че в Германия към този момент са открити няколко мобилни терминала за банкет на полутечен газ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР