Германското правителство одобри по-строги мерки срещу COVID-19. Според здравните власти

...
Германското правителство одобри по-строги мерки срещу COVID-19. Според здравните власти
Коментари Харесай

Германия с нови, по-строги мерки срещу COVID-19

Германското държавно управление утвърди по-строги ограничения против COVID-19. Според здравните управляващи през есента и зимата Германия ще бъде обхваната от нова огромна вълна на пандемията.

Германия би трябвало да е готова, с цел да не се сблъска с нова висока смъртност и следващо блокиране на стопанската система, обясниха от държавното управление в Берлин.

Мерките включват наложително носене на маски при пътешестване с трен и рейсове на дълги дистанции в страната, както и при вътрешни полети. Маските ще бъдат наложителни в лечебните заведения и старческите домове, а за влизане в здравни заведения ще се изисква показване на негативен тест.

" Искаме да сме доста по-добре готови за пандемията тази есен, спрямо предходните години. Очакваме забележителна вълна на ковид през есента ", съобщи Карл Лаутербах, министър на опазването на здравето на Германия.

При повишаване на броя на заболелите маските ще станат наложителни в образователните заведения и обществените домове. На районно равнище ще се взема решение по кое време да бъде въведено условието за носене на маски на закрито и показване на негативни проби.

" Повече няма да разгласяваме локдаун и няма да затваряме учебни заведения. В учебните заведения е планувано при повишаване на броя на инфектираните учениците от 5 клас нагоре да носят маски ", добави Карл Лаутербах.

Мерките би трябвало да влязат в действие от 1 октомври и да работят до 7 април. Преди това обаче държавният проект би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

Мерките провокираха бурни реакции. Обявяването им съответства със завръщането в Германия на канцлера и министъра на стопанската система от Канада.

От направени фотоси в самолета стана ясно, че никой от пасажерите не е носил маска, без значение, че това условие не е отпадало при полети на дълги дистанции.

От кабинета на канцлера Олаф Шолц обясниха, че условието не важи за държавния аероплан. С него може да се пътува единствено с негативен тест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР