Германското министерство на транспорта се опита да накара младежите за

...
Германското министерство на транспорта се опита да накара младежите за
Коментари Харесай

Кампания с хубавици по бельо и каски предизвика напрежение в Германия

Германското министерство на превоза се опита да накара младежите за помислят за главите си с акция, в която хубавици по долни дрехи показват нуждата от носене на каски при карането на велосипед. Но резултатът се оказа не учебен, а беше общопризнат като провокация.
Видеото, което по концепция на транспортния министър Андреас Шойер трябваше елегантно да внуши на аудиторията нуждата от сигурност по пътищата, в същина провокира митинги.

https://t.co/lIp7EPHBtH https://t.co/lIp7EPHBtH
— Segway Berlin Touren (@SegBerlinWays) 25 март 2019 година
„ Срамота, нелепости и сексизъм “, дефинира изявен политик акцията.
Самата акция употребява един британски девиз, съгласно който каската може и да не наподобява привлекателна, само че „ пък избавя живота “. Освен с видеото, от през днешния ден из цяла Германия са сложени и постери на билбордове.
Но ръководителят на женската комисия в Социалдемократическата партия на Германия Мария Нойхел в изявление за в. „ Билд “ реагира напълно не ласкаво на самодейността. „ това е срамно, неуместно и е сексизъм, когато министърът на превоза прокарва своята стратегия благодарение на разголени тела “, сподели Нойхел.
А министърът по фамилните въпроси Франциска Гифи, която също е от социалдемократите, сложи във Facebook своя фотография и написа под нея: “С каска и облечена “.
Реакцията срещу акцията не смути Шойер, чиято партия ХСС влиза в ръководещата коалиция дружно с СДП и ХДС на канцлера Ангела Меркел.
В Twitter министерството на превоза отбрани концепцията, уточнявайки, че целевата публика на акцията са младите мъже и дами, които не носят каски от естетически съображения. Министерството твърди, че рекламният клип към този момент е бил гледан от съвсем 2 милиона души на възраст сред 14 и 49 години.
По данни на Асоциацията за безвредно придвижване по пътищата на Германия предходната година по пътищата на страната са починали 430 колоездачи – с 14% повече, в сравнение с през 2017 г.Освен това от организацията прецизират, че от целевата публика едвам 8% карат велосипедите си с каски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР