Германското министерство на икономиката обмисля експроприация на подразделенията на Газпром

...
Германското министерство на икономиката обмисля експроприация на подразделенията на Газпром
Коментари Харесай

Германия обмисля национализация на филиалите на Газпром и Роснефт

Германското министерство на стопанската система обмисля реквизиция на подразделенията на " Газпром " и " Роснефт " в страната на фона на безпокойството за сигурността на енергийните доставки, заяви бизнес всекидневника " Ханделсблат ", цитирайки държавни източници, съобщи Ройтерс.

Дискусиите сред висши представители на министерството и канцлера Олаф Шолц целят да предотвратят огромни спирания на енергийните доставки, в случай че някоя от фирмите, които са редовно значими за Германия, стартира да изпитва компликации, заяви вестникът.

И двете компании са незаменими на немския енергиен пазар, като " Газпром Германия " разполага с огромни газови складове, а " Роснефт Германия " е основен състезател на пазара на рафинериите за бензин, дизел и керосин, написа " Ханделсблат ".

В същото време фирмите рискуват да изпаднат в " механически банкрут ", откакто банки и бизнес сътрудници се дистанцират от компании с съветски притежатели, откогато бяха въведени западните наказания против Русия, заключава вестникът.

Засега представители на двете компании и на немското министерство на стопанската система не са дали отговор на запитванията за коментар по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР