Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им партньори може да

...
Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им партньори може да
Коментари Харесай

"Ди велт": Германските служби подозират австрийските заради Русия

Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им сътрудници може да изпращат в Русия данни от страни, с които работят. Това заяви немският в. " Велт ам зонтаг " часове след абсурда с досегашния викецанклер Хайнц-Кристиан Щрахе и видеото от диалога му с мнима рускиня в Испания.

Изданието напомня, че в края на 2018 година в Австрия бе арестуван офицер, за който се допуска, че е работил таман за съветското разузнаване. Това известие пристигна от таблоида " Кронен цайтунг ", който година по-рано, преди парламентарните избори, Щрахе е предложил да стане съветска благосъстоятелност.

Вестникът в същото време не свърза съмненията с " Ибисагейт ", а се базира на изявление на Томас Халденванг, ръководителя на Службата за отбрана на конституцията (както се споделя немското контраразузнаване) пред парламентарен орган, контролиращ активността ѝ.

Не е известно с какви материали разполага " Велт ам зонтаг ". Изданието в същото време отбелязва, че Австрия може погрешно да употребява или даже да съобщи на Русия информация от партньорски страни като Германия. Самото контраразузнаване в Берлин отхвърля коментар.

Вестникът цитира случая с обиските в австрийското контраразузнаване предходната година. Сред иззетите тогава материали по разпореждане на вътрешното министерство бяха данни за крайнодесни групи. За непознати служби е изключително значима информацията от базата данни " Мрежа Нептун ", основана посредством продан сред австрийски и други европейски организации.

Това е една от аргументите Австрия да играе периферна роля в контратерористичната групаа на Клуба от Берн - неофициална организация на европейски служби. Виена към този момент не е измежду страните - публични участнички в обмена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР