Германското федерално правителство не планира да отменя мерките, съгласно които

...
Германското федерално правителство не планира да отменя мерките, съгласно които
Коментари Харесай

Германия запазва изискването за маски в обществения транспорт на дълги разстояния


Германското федерално държавно управление не възнамерява да анулира ограниченията, според които пасажерите в рейсовете и влаковете за дълги дистанции са задължени да носят маски, сподели говорителка на здравното министерство, представена от ДПА. Решението е взето и утвърдено от ръководещата коалиция, добави тя.

Шестнайсетте немски провинции могат да вземат решение независимо дали да наложат условието за носене на маски в районния публичен превоз, до момента в който федералното държавно управление е отговорно за пътуванията на дълги дистанции. Настоящият федерален закон изисква при пътешестване на дълги дистанции да се употребяват маски вид FFP2.

" Маските демонстрираха своята успеваемост за предотвратяване от зараза. Би трябвало към този момент да сме научили това в третата година от пандемията ", сподели говорителката на здравното министерство. " Отменянето на тази мярка при обстановки, в които има скупчвания на хора, би било безконтролно ", добави говорителката, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР