Германско списание разбуни духовете в световен мащаб, след като публикува

...
Германско списание разбуни духовете в световен мащаб, след като публикува
Коментари Харесай

„Правя бавни крачки“: изкуствен интелект стои зад фалшивото интервю на Шумахер

Германско списание разбуни духовете в международен мащаб, откакто разгласява „ извънредно изявление “ с Михаел Шумахер. Първото за него след злокобния ски случай през декември 2013 година. То и думите в него се оказаха надалеч от истината.

На корицата на „ Ди Актуеле “ е изписано с голям шрифт, че в страниците е поместено извънредно изявление с Шумахер, в което той разкрива разнообразни неща за лекуването си и фамилията си. Включително в изявлението е поместен откъс, в който споделя:

„ Мога, благодарение на екипа ми, мога да заставам прав със лични сили и даже постепенно да направя няколко крачки “ – гласи един от цитатите.
Тези думи обаче в никакъв случай не са изричани от Шумахер,
тъй като цялото изявление е генерирано от стратегия, основана на изкуствен интелект.

Под обявлението на изявлението, написа, че думите му са „ лъжливо действителни “, а в следствие читателите схващат, че цялата публикация е генерирана посредством отговори на стратегия, наречена „ character.ai “.

Така нареченото „ изявление “ беше наказано грубо от публицисти и почитатели в обществените мрежи, наричайки го неетично.

Семейството на седемкратния международен първенец във Михаел Шумахер възнамерява да съди списание „ Ди Актуеле “.

За последните 10 години брачната половинка му Корина не е дала съвсем никаква информация на външния свят за положението му.

„ Живеем дружно вкъщи. Правим терапия всеки ден. Правим всичко допустимо, с цел да се почувства Михаел по-добре, да се уверим, че се усеща удобно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка “, сподели Корина Шумахер в документален филм на Нетфликс през 2021 година.

„ Опитваме се да продължим като семейство, както Михаел харесваше и към момента го прави. И ние продължаваме живота си. Той постоянно е казвал: „ персоналното си е персонално “. За мен е доста значимо той да може да продължи да се любува на персоналния си живот, колкото е допустимо повече. Михаел постоянно ни е защитавал и в този момент ние би трябвало да го защитим “, сподели тогава още брачната половинка на водача.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР