Германско гражданство през 2021 година са получили 2260 българиЖивеещите в

...
Германско гражданство през 2021 година са получили 2260 българиЖивеещите в
Коментари Харесай

Германия облекчава процедурата за получаване на гражданство

Германско поданство през 2021 година са получили 2260 българи
Живеещите в Германия чужденци ще получават по-лесно немско поданство, според новите правила, изготвяни от министерството на вътрешните работи в страната.
Каква ще бъде процедурата по приемане на поданство в страната, в която живее една от най-големите български общности зад граница, осведоми.

Една от измененията планува претендентите за поданство да не се отхвърлят от първата си народност. Това не се отнася за българите – и досега ние имахме право на двойно поданство, както и всички други жители на Европейски Съюз.

Преди за немско поданство можеше да се кандидатства след 8 години в страната, а в този момент това ще е допустимо след 5 години престояване.

Други аспекти на промяната включват облекчение на доказването на притежаване на немски език за избрани групи и отпадането на условието за писмен изпит за поданство – за хората над 67-годишна възраст. Теста за поданство включва въпроси, като да вземем за пример „ Какви са цветовете на берлинския байрак? “, „ Кое принадлежи към главните права в Германия? “ и други

Според проектозакона съкратеният период от 5 години може да бъде и в допълнение понижен, в случай че претендентите са в положение да потвърдят, че са добре интегрирани, да вземем за пример като показват отлични резултати в учебно заведение или на работното място, непринуден труд или изключително положителни езикови умения.

Промените са част от огромна промяна на немските политики за миграция и интеграция, провеждана от ръководещата тристранна коалиция.

Данните на Statista демонстрират, че немско поданство през 2021 година са получили 2260 българи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР