Германският шампион тотално загърби шокиращата загуба от намиращия се в

...
Германският шампион тотално загърби шокиращата загуба от намиращия се в
Коментари Харесай

Байерн тотално загърби шока: Помете борещ се за оцеляване, Лева и Гнабри с надстрелка

Германският първенец тотално загърби шокиращата загуба от намиращия се в рисковата зона Аугсбург и записа четвърта поредна победа в Бундеслигата, откакто надви с разгромното 5:0 над Щутгарт в откриващия дуел от 16-я кръг в шампионата.
С триумфа баварците събраха 40 точки от 16 мача - 9 повече от втория Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко и който е спечелил единствено два от последните си пет мача в шампионата. С провалянето Щутгарт прекъсна серията си от 3 мача без загуба и остава на 15-о място, като рискува да бъде преместен от Аугсбург след кръга и да е в зоната на изпадащите.
Предварителните упования се сбъднаха и Байерн нямаше проблеми с комфортния си и в исторически проект противник. Любопитното е, че тези два отбора не са завършвали наедно от цели... 22 мача насам. Последният паритет сред тях бе от 31 октомври 2009 година, когато приключват 0:0.
А след оня случай баварската машина тотално гази Щутгарт, който има единствено два триумфа на фона на крещящите 20 в интерес на Байерн. Сред тях на 4 пъти грандът от Мюнхен е отбелязвал по 4 попадения във вратата на съперника, един път е осъществил 5, а два пъти - по 6.

Всички попадения за днешния триумф бяха дело единствено на двама футболисти - Серж Гнабри и Роберт Левандовски, като първият завоюва самобитната надстрелка. Той вкара единствения гол през първата част (40`), а в самото начало на втората удвои за своя отбор след асистенция на Левандовски (53`). След това самият поляк наниза два бързи гола (69` и 72`), само че най-после Гнабри взе своето и " надви над поляка ", вкарвайки още едно попадение (74`), с цел да оформи хеттрика си.
За Юлиан Нагелсман и компания следва още един конфликт от шампионата, и то още през тази делнична седмица. В петък (17.12) Байерн Мюнхен приема вкъщи Волфсбург, след което идва и зимната пауза в Германия, като идващият мач за баварците ще е на 7 януари против Борусия Мьонхенгладбах. Щутгарт пък завършва за 2021 година с посещение на Кьолн в неделя (19.12).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР