Германският промишлен гигант Siemens прекратява част от дейността си в

...
Германският промишлен гигант Siemens прекратява част от дейността си в
Коментари Харесай

Siemens прекратява част от дейността си в Русия

Германският индустриален колос Siemens приключва част от активността си в Русия.

Причината е, че четири газови турбини на компания, в началото доставени на Русия, без единодушието на Siemens са отклонени към Крим. 

Siemens ще продаде миноритарните си дялове в съветската група Интеротоматика, ще приключи съглашение за лиценз в региона на оборудването на електрически централи и към този момент ще спре изцяло доставките си на съоръжение за централи на компании, следени съветската страна, заяви компанията, представена от Българска телеграфна агенция. 

Преди към две седмици Siemens разгласи, че разполага с информация от надеждни източници, че най-малко две от четирите газови турбини, доставени за плана Таман през лятото на 2016 година в южната част на Русия, в реалност са се оказали в Крим. Местонахождението на останалите две турбини тогава не беше ясно.

Сега обаче Siemens уточни, че това се отнася за всичките четири газови турбини.  

Компанията акцентира, че е почнала правосъдни дейности в Русия поради противозаконното им прекачване към Крим. 

Русия анексира Крим през 2014 година. Той също попада под въведените от Европейски Съюз наказания след анексирането.

Зам.-председателя на комисията по икономическа политика в Съвета на Федерацията Сергей Шатиров разяснява, представен от РИА Новости, че решението на Siemens е взето под натиска на Запада и ще е в ущърб на самата компания. 

Първият зам.-председател на икономическата комисия в Държавната Дума Владимир Гутенев пък решението на Siemens да приключи част от активността си ще докара единствено до краткотрайни неудобства, които Русия ще може да компенсира. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР