Германският производител на оръжия Rheinmetall изгражда център за военна поддръжка

...
Германският производител на оръжия Rheinmetall изгражда център за военна поддръжка
Коментари Харесай

Rheinmetall строи център в Румъния за оръжейно подсигуряване на Украйна

Германският производител на оръжия Rheinmetall построява център за военна поддръжка и логистика в Сату Маре, Румъния, предава Reuters, базирайки се на публично известие на компанията. Очаква се центърът да стартира да работи още от този месец и да доставя оръжия за Украйна.

Центърът за обслужване би трябвало да играе централна роля в поддържането на оперативната подготвеност на западните бойни системи, употребявани в Украйна, и обезпечаването на наличността на логистична поддръжка “, сподели представител на компанията.

Центърът, ситуиран покрай границата с Украйна, ще обслужва страната със самоходни гаубици, танкове Leopard 2 и Challenger, бойни машини на пехотата Marder, бронирани транспортни машини Fuchs и военни камиони.

За нас в Rheinmetall е основна грижа да предоставим на силите на НАТО и Украйна допустимо най-хубавата поддръжка “, сподели основният изпълнителен шеф Армин Папергер в изказване.

Компанията към този момент основа сходен център в Литва през юни 2022 година, с цел да обезпечи поддръжка на транспортни средства на НАТО в балтийските страни.

Припомняме, че единствено преди дни стана ясно, че немската компания възнамерява да построи цех и непосредствено на територията на Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР