Германският производител Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) финализира споразумение с канадско-германския старъп Рок

...
Германският производител Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) финализира споразумение с канадско-германския старъп Рок
Коментари Харесай

Мерцедес-Бенц подписва сделка с канадско-германски старъп за доставки на литиев хидроксид за батерии


Германският производител " Мерцедес-Бенц " (Mercedes-Benz) завърши съглашение с канадско-германския старъп " Рок Тек Литиум " (Rock Tech Lithium), осигуряващо на автомобилния тръст доставки на литиев хидроксид, употребен за производството на акумулатори, оповестиха и двете компании на формалните си страници. 

В допълнение на стратегическото партньорство сред " Мерцедес-Бенц " и " Рок Тек Литиум ", подписано през август, в този момент фирмите се договориха за доставка на приблизително по 10 000 тона литиев хидроксид на година, за период от пет години, започвайки през 2026 година, показват от канадско-германския старъп.

Това доста количество литий ще помогне на " Мерцедес-Бенц " да напредне в развиването на европейското си произвеждане на най-съвременни батерийни кафези. То ще благоприятства постигането на нашите амбициозни цели за електрификация, сподели Маркус Шефер, началник на развойната активност в концерна.

Приблизителният общ планиран размер на доставките е към 2 милиарда канадски $ (1,5 милиарда евро) на година, или над 40 % от предстоящото годишно произвеждане от потенциала на плануваното оборудването за пречистване на литиев хидроксид в Губен, Германия.

Споразумението планува " Рок Тек Литиум " да доставя първокачествен литиев хидроксид, който би трябвало да обезпечи акумулатори за към 150 000 електрическия автомобил на " Мерцедес-Бенц ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР