Германският профсъюз Ver.di“ призова служителите на 6 големи логистични центрове

...
Германският профсъюз Ver.di“ призова служителите на 6 големи логистични центрове
Коментари Харесай

Германски профсъюз призова служителите на Amazon към 4-дневна стачка

Германският синдикат „ Ver.di “ прикани чиновниците на 6 огромни логистични центрове на Amazon в Германия да стартират ефикасни протестни действия 4 дни, съобщи Ройтерс. Това се случва тъкмо преди католическия Великден, когато обичайно комерсиалната платформа бележи ръстове в изпълняваните доставки.

Призивите на организацията на служащите имат за цел да принудят американската компания да признае правото на чиновниците си да договарят със своя шеф групово.

„ Amazon направи рекордни облаги по време на пандемията, само че тези доходи не се разпределят заслужено със чиновниците “, разяснява представител на Ver.di. Профсъюзът също по този начин упорства и за нарастване от 4,5% за чиновниците в бизнеса с доставки и търговия на дребно. През 2020 година Amazon записва растеж на приходите от 80%.

Това се случва до момента в който в Съединени американски щати текат последните дни, в които чиновници на Amazon в щата Алабама гласоподават дали да бъде учреден синдикат на работещите в компанията. Срокът изтича в края на месеца.

До този избор се стигна откакто в края на предходната година над 2000 чиновници на компанията в градa Бесемер подписаха петиция за образуването на синдикат. На базата на техните подписи федералната организация Национален ръб за трудови връзки на Съединени американски щати даде право на 5800 чиновници да гласоподават, като вотът ще се организира от 8 февруари до 30 март.

Компанията от своя страна прави всичко допустимо, с цел да се опълчи на вота. Първоначално тя настоя гласуването да става само персонално, а не и по пощата. След това на всички места по работните пространства са разлепени разгласи, че профсъюзът е ненужен и само ще провокира нови разноски на компанията. Amazon заплати и рекламна акция против профсъюза във Фейсбук.

Amazon е вторият максимален шеф в Съединени американски щати с над 800 000 служителя, само че до момента не е разрешила на свои служащи да се сплотяват и да договарят за правата и изискванията на работа групово. Създаването на синдикат в компанията ще сътвори казус в бизнеса и може да промени метода му на ръководство, разясняват анализатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР