Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на необявено предварително посещение в

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на необявено предварително посещение в
Коментари Харесай

Германският президент пристигна на необявено предварително посещение в Киев

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер дойде на необявено авансово посещаване в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизия Н-тв (n-tv).

Това е първата аудиенция на Щайнмайер в Украйна след съветската инвазия в страната на 24 февруари. Тя се състои в деня, когато в Берлин ще се организира интернационална конференция за възобновяване на Украйна. Германският президент желае да се срещне с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, твърди телевизия Н-тв. През април Зеленски отхвърли да одобри Щайнмайер и по този начин провали негово планувано посещаване в Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представители на украинските управляващи, в това число досегашният дипломат в Берлин Андрий Мелник, насочиха остри рецензии против Германия, че не поддържа задоволително страната им и е прекомерно благосклонна към Русия. Вчера немският президент одобри акредитивните писма на новия украински дипломат Олексий Макеев.

В Берлин чертаят проект за следвоенното възобновяване на Украйна

Експерти от доста страни се събират през днешния ден в Берлин за конференция, отдадена на следвоенното възобновяване на Украйна. Форумът е проведен от Европейската комисия и Германия, която понастоящем е ръководител на Г-7, съобщи ДПА.

Очаква се в конференцията да взе участие и украинският министър председател Денис Шмигал, който през вчерашния ден в Берлин откри дружно с немския канцлер Олаф Шолц германско-украински бизнес конгрес, отдаден на възобновяване на Украйна.

Следвоенното възобновяване на Украйна ще бъде " задача нацяло потомство " , която ще изисква тактика на равнището на Плана " Маршал ", се споделя в взаимна публикация на Шолц и на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестена предходната седмица във в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Посредством проекта " Маршал " Съединените щати финансират възобновяване на европейски страни след Втората международна война, отбелязва Ройтерс.

Конференцията би трябвало да се трансформира в лъч на вяра за Украйна , съобщи през уикенда Олаф Шолц.

Форумът ще бъде открит от Шолц и Фон дер Лайен. Очаква се послание посредством видеовръзка към участниците да направи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР