Германският правителствен самолет Airbus A340-300, заради повредата на който министърът

...
Германският правителствен самолет Airbus A340-300, заради повредата на който министърът
Коментари Харесай

Германските власти продават на части повредения си правителствен самолет, бизнесмен го иска за музей

Германският държавен аероплан Airbus A340-300, поради повредата на който министърът на външните работи Аналена Бербок анулира пътешестване до страните от Азиатско-тихоокеанския район (APR) през 2023 година, ще бъде раздрънкан и продаден за аварийни елементи. Това заяви списание Der Spiegel.

Според него дъщерно сдружение на Lufthansa Technik тази седмица е получило контракт за покупката на този аероплан и възнамерява след това да го разглоби и да продаде обособени аварийни елементи. Самолетът, наименуван „ Конрад Аденауер “, е в употреба повече от 10 години, моторите му са в положително работно положение, а доста други елементи също са в положително положение, споделиха от компанията.

Наред с други, някогашният канцлер Ангела Меркел, някогашният външен министър Хайко Маас, президентът Франк-Валтер Щайнмайер, канцлерът Олаф Шолц и актуалният външен министър Аналена Бербок летяха с този аероплан. Оборудван е с конферентна зала, баня, кабинет, който може да се трансформира в спалня, купе в бизнес класа за съпътстващата делегация, както и места в икономична класа за публицисти, написа Der Spiegel. Изданието показва, че преди продажбата на самолета предприемачът Александър Скора възнамерявал да го купи и да го трансформира в музей, само че не са имали време да прегледат настояването на предприемача.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР