Германският оръжеен концерн Rheinmetall Group планира да започне производство на

...
Германският оръжеен концерн Rheinmetall Group планира да започне производство на
Коментари Харесай

През 2024 г. Rheinmetall ще започне да произвежда бронирани машини в Украйна

Германският оръжеен тръст Rheinmetall Group възнамерява да стартира произвеждане на своята бронирана техника в Украйна още през 2024 година Изпълнителният шеф на Rheinmetall Армин Папергер сподели това в изявление за WirtschaftsWoche.

По думите му той чака при започване на идната година да подписа подобаващ контракт с Украйна за строителството на колесния бронетранспортьор Fuchs и най-новата бойна машина на пехотата Lynx .

" След като договорът бъде подписан, желаеме да имаме първото транспортно средство със задвижване на всички колела в Украйна след към шест до седем месеца, а първият Lynx след 12 до 13 месеца ", сподели Папергер.

Той изясни, че производството на бронетранспортьори Fuchs в Украйна ще стане допустимо от края на лятото на 2024 година, а производството на бойни машини на пехотата Lynx може да стартира през лятото на 2025 г . В същото време Папергер желае да трансферира най-новите бойни машини в Украйна доста по-рано.

" Първите 10 бронирани транспортни средства Lynx към този момент се създават тук, в Германия или в Унгария , в взаимно произвеждане сред нас и Украйна. След етапа на набиране на мощ бързо ще можем да произвеждаме забележителен брой от тези транспортни средства напълно в Украйна, " сподели той.

Папергер изяснява извънредно късото време за осъществяване, тъй като съдействието е минало добре. Rheinmetall към този момент е най-големият сътрудник на Украйна в отбранителната промишленост. През 2022 година групата получи поръчки на стойност почти 900 милиона евро, а през 2023 година размерът на поръчките се усили до почти два и половина милиарда евро.

" И през идната година несъмнено ще има повече от тях ", предвижда Папергер, като акцентира, че Украйна към този момент е открила сервизно обслужване на немска бронирана техника, за която украински експерти са били подготвени в Германия.

Ръководителят на Rheinmetall твърди, че не вижда проблеми с сигурността на украинските фабрики на концерна.
 Rheinmetall създава 100 000 минометни снаряда за Украйна
Rheinmetall създава 100 000 минометни снаряда за Украйна

Част от спомагателен пакет за поддръжка за Украйна на стойност 400 милиона евро

" Ние не строим нови заводи; по-скоро, сходно на Rheinmetall, ще наемем съществуващи фабрики, ще ги възобновим и по-късно ще ги експлоатираме. И те наподобяват сносно предпазени - най-малко това демонстрира опитът от последните две години на войната. показано ", заключи той.

През ноември стана известно, че Rheinmetall има намерение да създаде 100 хиляди минохвъргачни муниции за Украйна. Очаква се доставките да стартират скоро и да продължат през идващите две години .
 Германия утвърди взаимно дружество сред Rheinmetall и украинска отбранителна компания
Германия утвърди взаимно дружество сред Rheinmetall и украинска отбранителна компания

То ще бъде основано в Киев и ще работи по обслужването и поддръжката на военни транспортни средства там,

Също по този начин беше обявено, че идната година Rheinmetall би трябвало да достави на Украйна 25 бойни танка Leopard 1A5, пет бронирани евакуационни машини Bergepanzer 2 и два образователни танка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР