Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот заяви, че ЕС

...
Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот заяви, че ЕС
Коментари Харесай

Германският министър по европейските въпроси: РСМ и Албания трябва да започнат преговори с ЕС


Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да форсира присъединителните договаряния със страните от Западните Балкани, защото в противоположен случай други страни, като Русия и Китай, ще употребяват този миг и ще запълнят вакуума, съобщи " Албениън дейли нюз ".

Рот акцентира през днешния ден, че е пристигнало време Северна Македония и Албания да стартират договаряния с Европейски Съюз, показва организация МИА.

Нашите другари от Западните Балкани чакаха прекомерно дълго.  Трябва да ускорим договарянията, защото в случай че Европейски Съюз не е забележим, деен и " задоволително гласен ", властнически режими като Русия, Китай или Турция ще запълнят вакуума, а това безусловно не е в полза на Германия или Европа, добави Рот. 

Говорейки за обстановката в Украйна, Рот сподели, че войната в Украйна е огромна покруса и Европейски Съюз би трябвало да поеме по-голяма отговорност, с цел да се реализира мир и непоклатимост в целия район.

След среща с албанска делегация Рот сподели, че  акцентира ясната  европейска перспектива  на Албания и другите страни от Западните Балкани. 

Не съм доста благополучен от последното развиване на събитията, защото Европейски Съюз загуби доверие в района. Време е да стартираме преговори  с Албания и Северна Македония  допустимо по-скоро. Това е моето обръщение освен към нашите сътрудници и другари в Албания, само че и към нашите  другари и сътрудници в  Брюксел и се надявам, че  по време на френското председателство над Европейски Съюз ще има опция да спазим обещанието си, сподели Рот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР