Германският министър на здравеопазването предупреди, че в Европа няма достатъчно

...
Германският министър на здравеопазването предупреди, че в Европа няма достатъчно
Коментари Харесай

Берлин: Европа няма достатъчно ваксини за справяне с третата вълна на коронавируса

Германският министър на опазването на здравето предизвести, че в Европа няма задоволително ваксина, която да задържи третата вълна от ковид.
Броят на случаите в Германия нараства, като се счита, че това се дължи на облекчаването на рестриктивните мерки през последните седмици, когато се популяризира по-заразен вид на вируса. Ситуацията изисква да се форсира имунизирането, с цел да бъдат предпазени най-уязвимите, написа Ройтерс.
 За последните 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксини За последните 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксини
За миналите 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксина против COVID-19 - 33 600 дози от имунизацията на Moderna и 16 800 до...
Здравният министър Йенс Шпан отбрани прекратеното за няколко дни имунизиране с AstraZeneca, което бе анулирано през вчерашния ден, откакто регулаторните органи на Европейския съюз обявиха, че изгодите надвишават риска.
„ Можем да въведем още веднъж AstraZeneca, само че рационално, с осведомени лекари и уместно образовани жители “, съобщи той по време на седмичната си конференция, предава БГНЕС.
Шпан предизвести, че имунизациите сами по себе си няма да могат да овладеят третата вълна, защото няма задоволително дози, и предизвести, че може да се наложи да бъдат възобновени отстранените неотдавна рестрикции, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.
Лидерите на немските провинции би трябвало да обсъдят по-късно през днешния ден с канцлера Ангела Меркел методите за ускорение на акцията за имунизация, като разрешат на фамилните лекари да стартират да слагат ваксини в кабинетите си.
 Борис Джонсън разгласи по кое време ще се имунизира против COVID-19 Борис Джонсън разгласи по кое време ще се имунизира против COVID-19
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че поставяните във Англия ваксини на AstraZeneca и Pfizer/BioNTech са безвредни. Той д...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР