Германският министър на външните работи Аналена Бербок се обърна с

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок се обърна с
Коментари Харесай

Аналена Бербок: Подкрепям ЕС за по-строг подход към миграцията

Германският министър на външните работи Аналена Бербок се обърна с писмо към парламентарната група на своята партия " Съюз 90/Зелени " в Бундестага, като изрази поддръжка за съглашението на вътрешните министри от страните членки на Европейски Съюз за по-строг метод към миграцията, съобщи ДПА.

 

Агенцията отбелязва, че това става откакто въпросът раздели депутатите от екологичната групировка, която е част от ръководещата коалиция.

 

Решението бе " доста мъчно като външен министър, като представител на " Съюз 90/Зелени ", а също и в персонален проект ", написа Бербок. Въпреки това тя счита, че съглашението е вярно, защото ще усъвършенства статуквото на доста бежанци.

 

Вчера министрите на вътрешните работи на страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за стягане на политиките за даване на леговище. Партията " Съюз 90/Зелени " е подложена на критика, че проектите са в несъгласие с обичайно удобната за бежанците тяхна политика, отбелязва ДПА.

 

По време на договарянията немското държавно управление се бореше интензивно да резервира допустимо най-малки рестриктивните мерки на свободата, изключително за фамилиите, написа Бербок до депутатите.

 

" За страдание единствено Люксембург, Ирландия и Португалия бяха на наша страна в това отношение ", добавя немският външен министър.

Още през вчерашния ден Бербок изрази поддръжка за компромиса пред своята партия и парламентарната си група.

 

Съпредседателят на " Съюз 90/Зелени " Омид Нурипур уточни, че Европейският парламент към момента би трябвало да разиска взаимното съглашение. Това е въпрос, по който към момента би трябвало да приказваме доста, доста интензивно между тях в границите на Европейски Съюз, сподели Нурипур пред радио " Дойчландфунк ".

 

" Винаги сме упорствали фамилиите да бъдат изцяло освободени, уязвимите групи да не попадат в тези гранични процедури. Това не бе реализирано ", добави съпредседателят на " Съюз 90/Зелени ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР