Германският министър на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер днес

...
Германският министър на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер днес
Коментари Харесай

Германия въвежда сертификат за по-екологична и справедлива текстилна индустрия

Германският министър на икономическото съдействие и развиване Герд Мюлер през днешния ден показа нов документ за текстил, целящ да уведомява потребителите, че даден артикул е създаден съгласно строги екологични и обществени критерии, съобщи ДПА.

" В текстилната промишленост глобализацията стартира през 19-и век. Сега в текстилната промишленост би трябвало да стартира и обективна глобализация ", сподели Мюлер в Берлин.

Новият документ, наименуван " Зелено копче ", ще се издава на производителите на текстил, които покриват минимум 26 обществени и екологични стандарта. Те включват възбрана за потреблението на пластификатори и други химикали, както и погашение на минимална отплата и неизползване на детски труд.

" С въвеждането на " Зеленото копче " откриваме пример и подсигуряваме, че са вероятни обективни вериги на доставка. Никой не може да оспори това от през днешния ден нататък. Всички включили се компании го потвърждават ", означи Мюлер.

Неговото министерство заяви, че до момента към самодейността са се включили 27 компании, а още 26 се правят оценка сега, с цел да се реши дали дават отговор на условията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР