Германският министър на финансите Волфганг Шойбле е готов да се

...
Германският министър на финансите Волфганг Шойбле е готов да се
Коментари Харесай

Шойбле сменя министерския пост с председателство на Бундестага

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле е подготвен да се отдръпна от поста си, с цел да поеме председателството на Бундестага. Това стана ясно от изказване на ръководителят на парламентарната група на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) Фолкер Каудер, представено от немските медии. " Ще предложа Волфганг Шойбле за ръководител на Бундестага. Радваме се, че той към този момент съобщи, че ще се кандидатира за поста ", съобщи Каудер.

Кандидатурата би трябвало да бъде показана публично на 17 октомври. Кандидатурата на Шойбле за председателското място е подкрепена и от водача на Свободната демократическа партия (СДП) Кристиан Линднер.

75-годишният Шойбле е финансов министър от 2009 г.  Смятан е за един от най-влиятелните министри, най-опитният, а също и най-популярния министър на Меркел. Като ръководител на Бундестага той няма да може да взе участие в съдружните договаряния. След влизането на крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) в Народното събрание обаче се ускориха апелите той да бъде назначен за ръководител на законодателния орган или да заеме втория най-голям държавен пост в Германия поради дългогодишния му парламентарен опит и мощния му престиж.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР