Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия вече

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия вече
Коментари Харесай

Германия е подпомогнала Украйна с 22 милиарда евро: министър разкри подробности

Германският министър на финансите Кристиан Линднер съобщи, че Германия към този момент е предоставила на Украйна 22 милиарда евро помощ. 12 милиарда от тази сума са изразходвани за военна поддръжка.

Това изказване Линднер направи на взаимна конференция с украинския си сътрудник Сергей Марченко в Киев, където дойде на посещаване на 14 август.

" Украйна може да продължи да разчита на това, че Германия, дружно със международната общественост, сама ще поддържа Украйна. Ние към този момент намерихме средства за Украйна в размер на 22 милиарда евро. Това е огромна сума ", акцентира той.

В същото време Линднер означи, че немското държавно управление към този момент е взело решение за по-нататъшна поддръжка за Украйна. Сега той би трябвало да бъде утвърден от немския парламент.

„ Знаете, че Германия е най-големият донор на европейския бюджет, заради което имаме огромен дял в бъдещата макрофинансова помощ за Украйна, която Европейски Съюз към този момент насърчи. Именно в нашата страна плановият интервал е до 2027 година Вече сме присъединили средства за военна помощ,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР