Германският министър на финансите Кристиан Линднер каза, че страната му

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер каза, че страната му
Коментари Харесай

Германският финансов министър: Вече сме независими от руските енергоносители

Германският министър на финансите Кристиан Линднер сподели, че страната му е диверсифицирала изцяло своята енергийна инфраструктура след нахлуването на Русия в Украйна. Както означи министърът в коментар пред BBC, страната му към този момент не внася сила непосредствено от Русия и към този момент не е подвластна от съветския импорт на сила.
 
" Да, несъмнено, Германия към момента е подвластна от вноса на енергийни източници, само че към този момент не от вноса от Русия, а от международните пазари ", сподели той.
 
Отказът на Германия от съветските енергоносители
Допреди една година Германия внасяше към половината от нужния й природен газ от Русия и повече от една трета от петрола. Но Русия спря доставките на газ за страната през август 2022 година, а при започване на 2023 година
 
Германия спря да внася съветски нефт. В търсене на различни източници на сила Германия рестартира електроцентрали, работещи с въглища, отсрочи проекти за затваряне на три атомни електроцентрали.
 
Страната също се опита да усили потенциала за предпазване на природен газ, импортиран от други страни като Норвегия да вземем за пример. Германия също за първи път стартира да внася полутечен газ от Съединени американски щати.
 
Освен това Германия, която четири месеца преди пълномащабната съветска инвазия в Украйна към момента не виждаше заплаха в стартирането на съветския газопровод " Северен поток 2 ", призна през ноември, че е съдействала за кървавата война.
 
Припомняме, че на 22 февруари, след решението на Москва да признае независимостта на " ЛНР " и " ДНР ", Германия спря процеса на узаконяване на газопровода.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР