Германският консервативен лидер Анегрет Крамп-Каренбауер обвини природозащитните организации, че устройват

...
Германският консервативен лидер Анегрет Крамп-Каренбауер обвини природозащитните организации, че устройват
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел е против кръстоносните походи срещу дизела в Германия

Германският закостенял водач Анегрет Крамп-Каренбауер упрекна природозащитните организации, че устройват " кръстоносни походи " против дизеловите транспортни средства а наложените забрани за шофиране заплашват стотици хиляди работни места, написа Reuters.

" DUH прави добра работа, само че има все по-голямо усещане, че се водят кръстоносни походи против дизела ", сподели Каренбауер, визирайки неправителствената природозащитна организация, която заведе редица каузи, настоявайки за възбрана на най-замърсяващите дизелови коли в градовете.

" Това, че стотици хиляди работни места зависят от (автомобилната) промишленост е един аспект, който постоянно се пропуща ", означи тя пред немската n-tv.

Миналия месец държавното управление разчисти законовите спънки за автопроизводителите, с цел да подобрят филтриращите системи за излъчвания на по-старите дизелови коли, като метод да се избегнат възбраните за транспортни средства.

Автопроизводителите са принудени да обмислят модернизиране на системите за отнасяне на отработени газове на по-старите коли, откакто немските градове започнаха да не разрешават мощно замърсяващите дизелови транспортни средства, с цел да понижат замърсяването от фини прахови частици и токсичните азотни оксиди.

Борбата за поправки е последният резултат от абсурда " Дизелгейт " през 2015 година, когато стана ясно, че Volkswagen систематично е прикривал от управляващите действителните равнища на замърсяване от колите му.

Германските политици са подложени на критика, че са прекомерно мудни в реакциите по отношение на дизеловия скандал, който заплашва бъдещето на най-важната експортна промишленост на страната, осигуряваща към 800 000 работни места./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР