Германският комисар по въпросте за ЛГБТИ+ Свен Леман иска подобрения

...
Германският комисар по въпросте за ЛГБТИ+ Свен Леман иска подобрения
Коментари Харесай

В Германия облекчават процедурите за промяна на половата принадлежност

Германският комисар по въпросте за ЛГБТИ+ Свен Леман желае усъвършенствания в законодателството и хората да могат по-лесно да трансформират половата си принадлежност, съобщи ДПА.

Според проектозакона, оповестен предишния месец, всеки в Германия ще има опция да дефинира пола си и да го промени благодарение на лесна процедура.

Министерството по въпросите на фамилията, възрастните хора, дамите и младежта, както и министерството на правораздаването споделиха, че законът взима поради небинарните, трансджендър и интерджендър хората.

Леман дефинира проекта като " огромна стъпка напред " за главните човешки права в изявление за немското списание " Шпигел ", само че все пак откри и дефекти в някои аспекти.

Той бе изключително сериозен към изискването, съгласно което смяната ще стане годна едвам след тримесечен интервал на изчакване.

" Смятам, че това е прекомерно дълго. Когато двама души се оженят, бракът им не става годен три месеца по-късно ", сподели представителят на " Съюз 90/Зелените " пред " Шпигел ".

Той също по този начин съобщи, че законопроектът в настоящия си тип дава, да вземем за пример, опция на шефовете на сауни и фитнес зали да дискриминират транссексуалните лица.

" Ако хората се държат обидно в плувен басейн или сауна, те могат да бъдат изгонени ", само че хората не би трябвало да бъдат отблъсквани единствено тъй като са транссексуални.

Законът би трябвало да бъде " по-ясен ", тъй че да няма " правна неустановеност " във връзка с разпоредбите, които тези предприятия могат да вкарат ", сподели Леман.


Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР