Германският клон на организацията за защита на правата на животните

...
Германският клон на организацията за защита на правата на животните
Коментари Харесай

От PETA призоваха премиера да спре отглеждането на американски норки у нас

Германският клон на организацията за отбрана на правата на животните PETA е призовала министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов да не поддържат препоръчаните промени в Наредба № 2/2009, позволяващи да се отглеждат американски норки в България. Засега двете ферми, които действат у нас, отглеждат тези животни в нарушаване на условията в същата разпоредба, се твърди в писмо, изпратено от организацията.
Други от препоръчаните промени включват намаляването на стандартите за запазване на околната среда за фермите за кожи, да вземем за пример посредством дерегулиране на надзора на водоснабдяването и невключване на условия за оценка на въздействието върху околната среда на тези стопанства, като и двете промени са от решаващо значение за опазването на околната среда и са общоприети условия в доста европейски страни-членки, написа в. Сега.
" PETA приканва министър-председателя да следва наклонността в целия свят за постепенна възбрана на развъждането на животни поради кожите им, вместо да разрешава законодателството да благоприятства развиването на кожухарската промишленост ", написа писмото си до премиера Франк Шмид, старши координатор акции за Animals In the Clothing Industry в PETA Германия.
" Това значи да се усили заплахата България да се трансформира в европейски пункт за фермери от други страни, където този замърсен бизнес е бил неразрешен. Собственици на ферми в страни като Холандия са известни, че влагат в други страни, където правните условия са по-благоприятни, като по този метод натоварват локалните общности с разноски за запазване на околната среда. "
В цяла Европа има придвижвания за възбрана на фермите за кожи. Неотдавна немският Бундестаг одобри закон, който, заради високите стандарти за развъждане на норки ще докара до затварянето на останалите пет ферми в страната в идващите няколко години. Така броят на страните, в които развъждането на животни за кожи остава законно - на процедура продължава да понижава. През последните няколко години бяха признати възбраните за развъждане на кожи в Холандия, Словения, Хърватия, Япония, Македония и Чехия. Очаква се възбраната да влезе в действие в Босна и Херцеговина през 2018 година и в Сърбия през 2019 година Наскоро фламандският министър по въпросите на хуманното отношение към животните разгласи предложение за законопроект за възбрана на фермите за кожи в този белгийски район. В страни като Австрия, Англия и Швейцария фермите не са съществували от години заради забрани или високи условия по повод стандартите на развъждане на животните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР