Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц вижда добър импулс в речта на Макрон за Европа

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 съобщи, че кардинално поддържа препоръчаните от френския президент ограничения за основаване на стопански по-силна и по-сигурна Европа, съобщи ДПА.

Общата цел на Франция и Германия е Европа да остане мощна, съобщи през днешния ден Шолц след програмната тирада на Макрон, произнесена по-рано денем в Париж.

" Вашата тирада съдържа положителни хрумвания за това по какъв начин можем да реализираме това ", добави Шолц в обява в обществената мрежа " Екс ".

В речта си в Сорбоната Макрон предизвести, че сега Европа е изправена пред огромни опасности и " преломен миг " през идващото десетилетие.

Той прикани за отбранителна тактика на Европейския съюз с обща оръжейна промишленост и ускорено въоръжаване, финансирано от фондовете на Европейски Съюз, с цел да се оправи със опасността, която съставлява Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Макрон също по този начин съобщи, че комерсиалната политика би трябвало да бъде преразгледана предвид на индустриалната политика и дотациите от Китай и Съединени американски щати за личните им национални промишлености.

" Заедно ще придвижим Европейски Съюз напред: в политическо и икономическо отношение ", съобщи Шолц.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР