Германският канцлер Олаф Шолцказа, че страната може да отдели допълнителни

...
Германският канцлер Олаф Шолцказа, че страната може да отдели допълнителни
Коментари Харесай

Шолц: В Германия може да бъде обявено извънредно положение

Германският канцлер Олаф Шолцказа, че страната може да отдели спомагателни средства като част от „ изключителна обстановка “.Това ще се случи, в случай че обстановката на фронта се утежни, другите сътрудници понижат помощта за Украйна и „ опасността за Германия и Европа “ се усили.

Шолцказа още, че немското държавно управление желае да отдели 14 милиарда евро за потребностите на Украйна през идната година.От тях 8 са за закупуване на оръжия и 6 за подкрепяне на украинските бежанци в Германия, съобщаваZeit Online. Освен това Шолц сподели, че като цяло немският бюджет за идната година ще бъде понижен със 17 милиарда евро.

Редица налози ще бъдат увеличени: налог CO2, натрапен върху горивото за коли и жилищното отопление, употребяващо изкопаеми горива, както и налог върху авиационния керосин за полети в Германия.Също по този начин от 2024 година дотациите за закупуване на електрически транспортни средства ще бъдат спрени година по-рано и ще бъдат понижени средствата за развиване на слънчевата сила.

Помощ за Украйна от Германия

На 8 декември Германия съобщи на украинските въоръжени сили нов БЛА Luna NG.Според организация Defense Express става дума за в действителност най-новата технология, защото комплексътбеше показан за първи пътот немския защитителен колос Rheinmetall преди година и половина, през юни 2022 година, на ревюто Eurosatory.

През 2024 година Германиявъзнамерява да доставина Украйна съвсем 200 хиляди снаряда.Според министъра на защитата Борис Писториус задачата от 1 милион муниции няма да бъде реализирана преди март 2024 г.Все отново отбранителната промишленост е съществувала и в спокойно време.

Според него са основани упования, които не са оправдани.Ситуацията обаче скоро ще се промени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР