Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че фиктивните референдуми, които

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че фиктивните референдуми, които
Коментари Харесай

Остри реакции на Столтенберг, Шолц и Макрон за готвения от Русия референдум в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи през днешния ден, че " фиктивните референдуми " , които Русия има намерение да провежда в няколко украински области, са " неприемливи " , съобщи Франс прес.

Много ясно е, че тези фиктивни референдуми са неприемливи и не подхождат на интернационалното право “, сподели канцлерът пред публицисти в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. „ Всичко това е единствено опит за империалистическа експанзия, която желаят да облекат в такава форма “, добави Шолц, като прикани Русия да изтегли войските си.

Установените от Москва управляващи в четири области на Украйна оповестиха през днешния ден, че от 23 до 27 септември ще се състоят " референдуми " за присъединение на тези територии към Русия.

Канцеларията на украинския президент се зарече да ликвидира съветската " опасност ", а министерството на защитата съпостави тези референдуми с нацисткия Аншлус на Австрия през 1938 година

Френският президент Еманюел Макрон назова „ подигравка и провокация “ организирането на референдуми в Донбас.

„ Всеки избор за анексиране би бил неправилен от правна позиция. Смятам, че това, което Русия разгласи, е подигравка ", сподели той пред кореспонденти на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Макрон съобщи, че чака да беседва с Путин в околните дни.

" Предвижда се през идващите дни да проведем диалози с господин Путин, изключително по нуклеарния въпрос ", сподели той по телевизия BFM.

Френският президент съобщи, че към този момент е разискал въпроса за нуклеарната сигурност с съветския президент, и посочи, че външните министри на двете страни също са разискали този въпрос. Той съобщи, че в сряда сутринта ще организира среща по този въпрос с ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси. " В резултат на този диалог ще поддържаме връзка с Путин през идващите дни ", посочи Макрон. 

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг осъди проектите на подкрепяните от Русия сили за осъществяване на референдуми в Украйна, като предизвести, че те са следващата ескалация на войната, провокирана от Кремъл.
will consider illegitimate the forthcoming " referendums " on the accession of the occupied territories of to the Russian Federation.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР