Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че за да намалят нелегалната

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че за да намалят нелегалната
Коментари Харесай

Шолц обяви плановете на германските власти масово да депортират нелегални мигранти

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че с цел да понижат незаконната миграция, немските управляващи ще би трябвало всеобщо да депортират тези, които нямат право да останат в Германия. Той изрази своята позиция в изявление за списание Der Spiegel.

Ръководителят на немското държавно управление означи, че незаконната миграция може да бъде лимитирана с повсеместен пакет от ограничения. „ И към момента не съм показал една значима мярка: най-сетне би трябвало всеобщо да депортираме тези, които нямат право да останат в Германия “, сподели Шолц. В същото време той напомни, че сега немските управляващи са засилили контрола по границите със прилежащите страни и са уведомили Брюксел за това.

В същото време съгласно Шолц е вярно да се предлага общественополезен труд на търсещите леговище. „ Засилваме отбраната на външните граници на Европейски Съюз, тъй че по-малко хора да могат да минават в Европа. И се споразумяхме за нов механизъм за взаимност на Европейски Съюз: страните на дестинация записват бежанците, вместо просто да ги пускат в Германия. В подмяна те ще бъдат разпределени в цяла Европа в символ на взаимност. ”, – уточни ръководителят на немското държавно управление, като изрази вяра, че Европейският парламент ще утвърди този механизъм през идващите месеци.

 

Шолц приключи, като още веднъж призна, че „ прекалено много хора идват в Германия “ и че би трябвало да се вземат ограничения за понижаване на потока от незаконни имигранти.

От януари до края на септември 2023 година 233 744 души са поискали леговище в Германия – това е със 73% повече от същия интервал на 2022 година Много общини не съумяват да настанят, доставят и интегрират мигранти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР