Германският канцлер Олаф Шолц увери в интервю за Билд ам

...
Германският канцлер Олаф Шолц увери в интервю за Билд ам
Коментари Харесай

Шолц увери: Няма да бъдат използвани западните оръжия на територията на Русия

Германският канцлер Олаф Шолц увери в изявление за " Билд ам зонтаг ", че оръжията, предоставени от Запада на Украйна, няма да бъдат употребявани за офанзиви по територията на Русия. Шолц добави, че има консенсус по въпроса с президента Володимир Зеленски.

По време на телефонните диалози, които той е провел с съветския президент при започване на войната, Путин не е отправял закани нито против Запада, нито персонално против него, сподели Шолц в отговор на въпрос на изданието.

Бившият английски министър председател Борис Джонсън съобщи в документален филм, че съветският президент го е заплашил, споменавайки ракетно изстрелване. Кремъл отхвърли тези изказвания.

Междувременно министърът на защитата Олексий Резников на Украйна съобщи, че страната няма да употребява оръжия с огромен обхват, които Съединени американски щати дадоха обещание да ѝ доставят, за удари по съветска територия и ще ги насочва единствено против съветските военни елементи в окупираната украинска територия.

Съединени американски щати потвърдиха в петък, че в новия пакет военна помощ на стойност 2 175 милиарда $ е включена ракета с два пъти по-голям обхват спрямо ракетите, с които Киев отблъсква съветските сили.

" Винаги заявяваме публично на нашите сътрудници, че няма да използваме оръжия, доставени от задгранични сътрудници, с цел да обстрелваме съветска територия. Ще стреляме единствено по съветски военни елементи във краткотрайно окупираната украинска територия ", сподели Резников на конференция.

Украйна заяви за нови съветски ракетни удари и тежки боеве в Донбас.

Украинската страна заяви за петима потърпевши при съветски ракетни удари в Харков. Руски източници настояват, че трима души са починали от украински снаряд в жилищна постройка в Донецк.

Сражения за всяка улица и къща се водят в Бахмут. От седмици съветските сили се пробват да затегнат обръча към града. Според английското разузнаване ситуацията за украинските бранители на Бахмут се усложнява.

" В момента е доста мъчно в Бахмут, Угледар, наоколо до Лиман, както и в други посоки ", заключи ситуацията украинският президент Володимир Зеленски.

Твърде евентуално е идната седмица министърът на защитата Олексий Резников да бъде заменен от ръководителя на разузнаването Кирил Буданов, оповестява „ Украинска истина “, като се базира на източници в президентството и държавното управление.

В Одеса беше възобновено електроснабдяването за сериозната инфраструктура и 200 хиляди поданици, само че към 280 хиляди към момента са без ток поради пожар в подстанция. Прекъсвания на тока има и в Киевска област.
ТЕМА преди 17 минути 246 преди 16 часа 1403 преди 16 часа 845
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР