Германският канцлер Олаф Шолц се постара да увери Украйна, че

...
Германският канцлер Олаф Шолц се постара да увери Украйна, че
Коментари Харесай

Шолц: Бюджетната криза в Германия няма да се отрази на помощта за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц се постара да увери Украйна, че поддръжката за Киев в битката против продължаващата съветска инвазия към момента е налице макар бюджетната рецесия, пред която е изправено неговото държавно управление, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия ще продължи да оказва помощ на Украйна финансово и чрез оръжейни доставки, съобщи Шолц през днешния ден на конгреса на своята Германска социалдемократическа партия (ГСДП) в Берлин. Той уточни, че страната му би трябвало да резервира позицията си на непрекъсната поддръжка за Киев и даже да усили помощта, в случай че това е належащо.

Правителството ще вземе решения, които " ще ни задържат на позицията, от която да продължим да вършим това ", означи Шолц, като добави, че съветският президент Владимир Путин " не може и не би трябвало " да чака Германия да отслаби помощта си за Украйна.

Глобално видяно, Германия е вторият по величина снабдител на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати, включително на бойни танкове, тежка артилерия и системи за противовъздушна защита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР