Германският канцлер Олаф Шолц призова президента на Русия Владимир Путин

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова президента на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Г-20: Путин заговори за мир, Шолц го призова да изтегли войските си от Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц прикани президента на Русия Владимир Путин да приключи войната против Украйна и да изтегли всички войски от страната - това стана по време на първия видеоразговор на Г-20, в който съветският президент взе участие след спора, предае БНР.

В своето видеообръщение Путин назова ставащото в Украйна „ покруса “ и прикани да се търсят пътища за прекратяването ѝ.

„ Призовах президента Путин да приключи офанзивата си против Украйна и да изтегли войските от територията на Украйна, тъй че тази война най-сетне да завърши “, сподели Шолц пред публицисти на конференция в Берлин дружно с италианския министър председател Джорджа Мелони.

Виртуалното наличие на Путин на срещата на върха на Г-20 беше елементарно, тъй като не трябваше да напуща Москва, сподели Мелони, която също взе участие във виртуалната среща.

Мелони приветства предлагането на Путин да работи за мир в Украйна, само че добави, че " не би трябвало да забравяме, че в Украйна има агресор ".

„ Достатъчно е просто Русия да изтегли войските си от територията, на която нахлу. “

Путин не пътува за последните две срещи на върха на Г-20 - проведена от Индия през септември и в Индонезия предходната година, като изпрати външния министър Сергей Лавров.

Путин е подхванал няколко пътувания отвън Русия, откогато Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на съветския водач за противозаконното депортиране на украински деца.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР