Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че е необходимо

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че е необходимо
Коментари Харесай

Меркел иска диалогът с Русия да продължи

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи във вторник, че е належащо да се продължи разговорът с Русия за облекчение на напрежението сред страната и Европейския съюз, оповестява ТАСС.

В изявлението си в Парламентарната асамблея на Европейския съвет Меркел съобщи, че Европейски Съюз има " доста спорове с Русия , които, за жалост, усложняват нашите връзки ", само че повтори, че разговорът би трябвало да продължи, " би трябвало да приказваме между тях ".

Меркел разяснява и продължаващата обстановка в Източна Украйна, като съобщи, че е загрижена за концентрацията на войски на границата и че поддържа напълно Украйна и нейния президент в тази рецесия.

По-нататъшното затруднение е продължаващото на съветския опозиционен водач Алексей Навални , за което Европейски Съюз подлага на критика Русия, а Меркел през днешния ден назова здравното му положение " дълбока угриженост ".
 Посланикът на Съединени американски щати в Москва се прибира във Вашингтон за съвещания
Посланикът на Съединени американски щати в Москва се прибира във Вашингтон за съвещания

Съливан желае да приказва непосредствено с новите си сътрудници в администрацията на Байдън

Меркел разгласи, че доближаването сред Русия и Китай е поради различията със Съединени американски щати . " Виждаме огромен спор сред Съединени американски щати и Китай, сред Съединени американски щати и Русия . Наблюдаваме доближаването сред Русия и Китай. Важно е Европейският съюз да заеме позиция тук ".

Меркел съобщи, че в персонални диалози с съветския президент Владимир Путин тя намерено го подлага на критика във връзка с някои неща, с които не е съгласна. " Що се отнася до Владимир Путин, ще кажа със свои думи: в случай че става въпрос за рецензия към него, тогава не го укривам, само че приказвам и в персонални диалози ".

Меркел акцентира, че " не съм съгласна с всичко, което се случва в Русия ", акцентирайки преди всичко казусът за спазването на правата на индивида .

" Ако погледнем външните граници на Европа , за нас става явно, че през днешния ден мир, сигурност, непоклатимост и разцвет не са нещо, което към този момент се схваща единствено по себе си . Ситуацията в Беларус, в източната част на Украйна и в Крим, в Приднестровието, Южна Осетия, Абхазия, Нагорни Карабах и несъмнено в Сирия и Либия е повече от обезпокоително ", съобщи тя.

" Шпигел ": Русия гради нова огромна военна база в Крим

Кремъл натрупа войски по границата с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР