Германският канцлер Ангела Меркел заяви на партийна конференция днес, че

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви на партийна конференция днес, че
Коментари Харесай

Меркел: Имаме отговорност да постигнем организиран Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи на партийна конференция през днешния ден, че ще направи всичко допустимо Англия да напусне Европейски Съюз със съглашение. Тя добави, че се усеща виновна да реализира решение, с цел да може Брекзитът да стане по проведен метод, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще работя до последния вероятен ден, с цел да реализира решение за съглашение за излизането на Англия от Европейски Съюз и ще работя за това връзките ни (след Брекзит) да останат допустимо най-хубави ", сподели Меркел на конференция на своята партия Християндемократическия съюз в град Росток, провинция Мекленбург-Предна Померания.

Германският канцлер съобщи, че почита решението на Англия да напусне, само че добави: " Имаме отговорност да оформим процеса на раздялата по този начин, че след 50 години хората да не питат с неразбиране: за какво те не можаха да реализират компромис? "

Меркел уточни, че Англия би трябвало да остане значим състезател даже и след Брекзит.

Преди това немският канцлер беше декларирала, че английският министър председател Тереза Мей би трябвало да каже в каква посока счита, че би трябвало да продължи процесът оттук насетне, отбелязва Ройтерс.

Отхвърлянето тази седмица в английския парламент на съглашението на Лондон с Европейски Съюз провокира безпорядък в процеса на Брекзит и в този момент вероятните разновидности за продължаването му са от излизане от Европейски Съюз без съглашение до оставане в съюза. До формалната дата на Брекзит остават 10 седмици.

Германският канцлер Ангела Меркел вижда Германия и Франция като локомотиви на европейската интеграция, съобщи ДПА.

В оповестено през днешния ден свое видеопослание, малко преди идното сключване в Ахен на новия контракт за другарство с Франция, немският канцлер посочи мощните връзки сред двете страни.

По думите й с Договора от Ахен тя и френският президент Еманюел Макрон желаят да надградят към този момент постигнатото от Германия и Франция в техните връзки.

" Работим в Европа, желаеме да дадем тласъци за европейско единение ", сподели тя. Новият контракт за другарство ще бъде подписан във вторник в Ахен. Той ще добави съществуващия Елисейски контракт от 1963 година за другарство сред двете страни, враждували между тях в предишното, подписан от канцлера Конрад Аденауер и президента Шарл де Гол.

Меркел акцентира, че след столетията на войни сред тези страни другарството е " всичко друго, само че не и нещо, което се подразбера от единствено себе си ".

Тя съобщи, че светът се е трансформирал и по тази причина е необходим нов контракт. По думите на канцлера следва да бъде засилена ролята на тясното съдействие в пограничните региони на двете страни.

" Ще допълним този контракт със лист с планове, който ще бъде непрекъснато обновяван, с цел да покажем, че Германия и Франция не престават да работят дружно в Европа ", сподели Меркел.

Канцлерът загатна и тясното съдействие сред двете страни във външната политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР