Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че коалиционната сделка между нейния

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че коалиционната сделка между нейния
Коментари Харесай

Меркел: Коалиционните преговори бяха трудни, но си заслужаваха

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че съдружната договорка сред нейния закостенял блок и социалдемократите е солидна основа за устойчиво държавно управление, което ще се концентрира върху вложенията в стопанската система, с цел да бъде тя конкурентоспособна в бъдеще, съобщи Ройтерс. Знаем, че с цел да бъде положително бъдещето на нашия народ би трябвало да модернизираме инфраструктурата и да вземем ограничения за справяне с проблемите пред дигитализацията. Стабилните финанси са присъщи за нашето държавно управление, съобщи Меркел на взаимна конференция с водача на социалдемократите Мартин Шулц . Тя добави, че договарянето с неговата партия по въпроса с миграцията е било мъчно:

Това беше една от най-трудните глави. Не беше елементарно да вземем под внимание от една страна хуманността, и урегулирането на миграцията от друга, само че и по този въпрос успяхме да предложим добър пакет ограничения, съобщи немският канцлер, и добави:

Хората имаха две оправдани условия към нас: първо, най-сетне да съставим устойчиво държавно управление. И на второ място, по време на договарянията, да вземем под внимание потребностите и ползите им. Убедена съм, че съдружния контракт, по който постигнахме единодушие, може да бъде тъкмо това - основата за положително и устойчиво държавно управление, от което се нуждае страната ни и което света чака от нас.

Лидерът на немските социалдемократи Мартин Шулц приветства съдружната договорка, като я дефинира като преломен миг за европейската политика. Това, което написахме в съдружното съглашение, отнасящо се до Европейски Съюз и бъдещето му ще докара до фундаментална смяна в посоката за Европа. С това съдружно съглашение Германия ще поеме още веднъж дейната и водеща роля в Европейски Съюз, разяснява Мартин Шулц:

Искаме обществото да покаже взаимност и имам вяра, че това, което наложихме, носи белезите на обществената народна власт. Имахме мощно въздействие при съставянето на съдружния контракт и сме удовлетворени, че макар че някои отстъпки бяха сложни за нашите сътрудници консерватори, те въпреки всичко бяха реализирани.

Хорст Зеехофер , водач на посестримата баварска партия на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, съобщи, че днешното съглашение със социалдемократите предлага положителен път за превъзмогване на разделянето и поларизацията в немското общество. Намерихме верният отговор на сложните изборни резултати от 24 септември, като показахме, че разбрахме посланието и ще има смяна в статуквото, означи Зеехофер. Германските медии оповестяват, че той е евентуалният вътрешен министър в новото държавно управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР