Германският канцлер Ангела Меркел отново потвърди снощи подкрепата си за

...
Германският канцлер Ангела Меркел отново потвърди снощи подкрепата си за
Коментари Харесай

Меркел отново потвърди подкрепата си за Манфред Вебер за шеф на ЕК

Германският канцлер Ангела Меркел още веднъж удостовери нощес поддръжката си за претендента на десницата за ръководител на Европейската комисия - сънародника си Манфред Вебер, съобщи Франс прес.

" Ние поддържаме нашия претендент: Манфред Вебер, други поддържат своя, това е явно ", означи Меркел след вечеря с 27-те си европейски сътрудници, отдадена главно на бъдещия правоприемник на Жан-Клод Юнкер.

Канцлерката сподели, че на вечерята европейските водачи са разискали " профила " на претендента и увери, че всички са били съгласни, че той би трябвало да има опит, било то на народен или на европейски пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Докато мнозина водачи са скептични към опита на Вебер, заемал единствено висши длъжности в Европейския парламент, Меркел индиректно го отбрани. Тя напомни на социалдемократите, че преди пет години техният претендент беше не различен, а германецът Мартин Шулц, построил цялата си кариера в Европарламента, както Вебер.

Лидерите от Европейски Съюз упълномощиха ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск да води договарянията за установяване на идващия ръководител на Европейска комисия, сподели немската канцлерка, представена от ДПА. Задачата му ще е да реализира договарянията сред 28-те европейски водачи, както и договаряния с Европейския парламент, тъй че да се реализира единодушие за съответен претендент преди идната среща на водачите на 20 и 21 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР