Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли мнението на френския президент Еманюел

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли мнението на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Не съм съгласна с диагнозата на Макрон за НАТО

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли мнението на френския президент Еманюел Макрон, че НАТО претърпява ”мозъчна гибел ”, като съобщи, че сходни мнения не са нужни.
Макрон употребява „ фрапантни думи, само че това не е моето виждане за съдействие в НАТО ", сподели Меркел след диалози с гостуващия общоприет секретар на трансатлантическия защитителен съюз Йенс Столтенберг, съобщи Българска национална телевизия.

" Не мисля, че сходни преценки са нужни, даже в случай че имаме проблеми и би трябвало да се сплотим ", добави тя. Дразнещите мнения на Макрон се появиха месец преди срещата на върха на НАТО във Англия.

" Няма съгласуваност по отношение на стратегическото взимане на решения сред Съединените щати и техните съдружници в НАТО. Няма ", установи остро френският президент.

След изявлението Москва изрази екстаз от приказките на Макрон, като представителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова изказването " златни думи, същински и отразяващи ".

Столтенберг разяснява, че " всеки опит за разграничаване на Европа от Съединени американски щати освен ще отслаби трансатлантическия алианс, само че и рискува да раздели самата Европа ".

Берлин не трябва да не помни основната роля на Вашингтон за обединяването на Европа и Германия след края на Студената война, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Тези думи са имитация към изявление на немския външен министър Хайко Маас, който съобщи, че обединяването на Германия е " подарък от Европа ". Столтенберг, който се стреми да запази уговорката към НАТО на скептично настроения към организацията американски президент Доналд Тръмп, се опита да напомни на Германия за напъните на Съединени американски щати за запазване на европейската сигурност.

" Обединението на Германия и Европа щеше да бъде невероятно без гаранцията на Съединени американски щати в региона на сигурността ", сподели Столтенберг на събитие по случай 30-годишнината от рухването на Берлинската стена.

" Всеки опит за разграничаване на Европа от Северна Америка освен ще отслаби трансатлантическия Алианс, само че и ще изложи Европа на риска от разделяне ", акцентира генералният секретар на НАТО.

Военни и политически наблюдаващи считат, че в опитите си да се утвърди като нов водач на Европейски Съюз и НАТО, френският президент от време на време подхваща непремерени изявления и действия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР