Германският канцлер Ангела Меркел определи като неправилно“ решението на САЩ

...
Германският канцлер Ангела Меркел определи като неправилно“ решението на САЩ
Коментари Харесай

Меркел: Излизането на САЩ от договора с Иран подкопава доверието в международния ред

Германският канцлер Ангела Меркел дефинира като „ погрешно “ решението на Съединени американски щати да излязат от контракта за иранската нуклеарна стратегия.

„ Това подкопава доверието към интернационалния ред “, съобщи тя в град Мюнстер на католическа конференция, която се излъчва по немските малките екрани.

„ Смятам, че е погрешно едностранно да се скапва съглашение, което е било в съгласие, което е било единомислещо признато от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, акцентира канцлерката.

Меркел се съгласи, че редица тематики, които имат отношение към Техеран, провокират паника. Сред тях тя уточни балистичната стратегия на Ислямската република, нейните дейности в Сирия и отношението й към Израел.

На 8 май американският президент Доналд Тръмп се отхвърли от съглашението с Иран и даде обещание да възобнови старите и да вкара нови наказания против страната. Едновременно с това той твърди, че Съединени американски щати са подготвени да сключат ново съглашение. Англия, Германия и Франция оповестиха, че ще продължат да съблюдават контракта с Иран. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР