Германският канцлер Ангела Меркел каза, че лидерите на страните членки

...
Германският канцлер Ангела Меркел каза, че лидерите на страните членки
Коментари Харесай

Германия и Испания са съгласни на удължаване на срока за Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел сподели, че водачите на страните членки на Европейския съюз могат да одобрят малко отсрочване на Брекзит, предадоха международните организации.

" Можем да се съгласим на малко отсрочване, ако то ще бъде последвано от позитивен избор в английския парламент на договорката за Брекзит ", сподели Меркел пред немските депутати. Тя добави, че в случай че това не стане на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, започваща през днешния ден и продължаваща на следващия ден, то ще е належащо привикване на още една европейска среща на върха. Меркел акцентира, че е значимо европейските водачи да се договорят за датата, до която да се отсрочи Брекзитът. Вчера английският министър председател Тереза Мей изиска пролонгация от 29 март за 30 юни, напомня Българска телеграфна агенция.

Меркел акцентира, че тя ще направи всичко допустимо, с цел да се избегне разновидността Брекзит без договорка. Канцлерът осведоми депутатите, че немското държавно управление планува въвеждане на ограничения, които незабавно да влязат в деяние при положение на Брекзит без договорка.

Испанският външен министър Жозеп Борел съобщи, че Мадрид няма нищо срещу да се отсрочи излизането на Англия от Европейски Съюз, в случай че това ще помогне да се избегне безреден Брекзит, съобщи ТАСС.

Пред радио Би Би Си английският външен министър Джереми Хънт съобщи, че Европейски Съюз може идната седмица да организира незабавна среща на високо ниво, с цел да предложи удължение на периода за Брекзит, съчетано със строги условия за Англия, като да вземем за пример осъществяване на различен референдум, съобщи Ройтерс.

" Може да има изключителна среща на върха на Европейски Съюз, която да даде пролонгация на Англия. Ние не знаем какъв брой продължителна ще бъде тази пролонгация и тя може да е обвързана с някои много тежки условия ", сподели Хънт. Той уточни като образец за такова изискване провеждането на втори референдум за Брекзит. Хънт добави, че сходен вид е малко евентуално да бъде подсилен от английския парламент.

Външният министър също така съобщи, че не знае дали договорката за Брекзит на Тереза Мей, която английските депутати отхвърлиха на два пъти, ще бъде импортирана още веднъж в Народното събрание идната седмица. Хънт сподели, че в случай че парализата за Брекзит продължи и идната седмица, английският парламент ще има алтернатива да гласоподава за анулация на действието на член 50 на Лисабонския контракт и да анулира целия развой за Брекзит. Хънт обаче добави, че това е малко евентуален вид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР