Германският кабинет одобри планове за съкращаване на пътя към гражданство

...
Германският кабинет одобри планове за съкращаване на пътя към гражданство
Коментари Харесай

Германия облекчава правилата за гражданство

Германският кабинет утвърди проекти за редуциране на пътя към поданство за имигрантите и за разрешаване на повече хора да имат двойно поданство, съобщи Агенция Франс Прес.


Съгласно препоръчаните нови правила, които към момента би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, натурализацията в Германия ще бъде допустима след пет години, а не след осем, както е в този момент.

Тези, които са изключително добре интегрирани и имат доста положителни знания по немски език, ще могат да получат поданство единствено след три години.

Бъдещите нови жители ще би трябвало да потвърдят, че не са подвластни от държавна помощ, макар че това изискване ще има изключения.

Проектозаконът ще даде опция на повече хора да получат двойно поданство, в това число и на тези от огромната турска общественост в Германия.

Пътят към поданството остава сложен за доста имигранти от Турция и други страни, които са пристигнали в Германия като по този начин наречените " гастарбайтери " през втората половина на ХХ век.

Понастоящем правото на двойно поданство като цяло е лимитирано до жителите на Европейски Съюз и Швейцария, макар че на процедура има и изключения.

Преразглеждането на немското законодателство в региона на поданството беше основно заричане, поето от ръководеното от лявоцентристкото съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц при идването му на власт в края на 2021 година

Най-голямата стопанска система в Европа също се пробва да притегли задгранични служащи, с цел да запълни острия дефицит на работна ръка, и се стреми да се трансформира в по-привлекателна дестинация.

Новият закон отразява " многообразното общество " на Германия, съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Файзер на конференция.

Германия е в " световна конкуренция за най-хубавите мозъци " и ще усъвършенства офертата си за евентуални служащи, като предложи явен път за приемане на поданство, сподели Файзер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР