Германският железопътен концерн Deutsche Bahn (DB) може да съкрати до

...
Германският железопътен концерн Deutsche Bahn (DB) може да съкрати до
Коментари Харесай

Германските железници търсят спасение със съкращения на 8,4 хиляди служители

Германският железопътен тръст Deutsche Bahn (DB) може да редуцира до 8,4 хиляди чиновници, с цел да понижи разноските на губещо дъщерно сдружение. Това съобщи  немският вестник Handelsblatt, базирайки се на изказвания на представители на компанията.  Според Йорг Хенсел, началник на Европейския работен съвет на DB, „ до 8400 души от 30 000 чиновници на дъщерно сдружение на DB Cargo, могат да изгубят работата си “, в случай че концернът изцяло или отчасти откаже да наема обособени вагони от товарните влакове. С даването на този вид услуги се занимава DB Cargo, прецизира изданието.

Според вестника повода за вероятните съкращения са сериозните загуби на DB Cargo, която прави този тип превоз. По-специално предходната година те възлизат на €655 млн. В края на 2023 година компанията предвижда финансови загуби в размер на €225 млн. Според изданието, превозвачът би желал да компенсира загубите „ посредством икономисване на разноски и ограничения за по-ефективно потребление на съществуващите мощности и помощ от държавния бюджет “. Ако обаче тези стъпки не са задоволителни, ще последват съкращения, изяснява Хенсел.  Както удостовери членът на борда на шефовете на DB Сигрид Никута пред изданието, компанията " изследва опцията за съвсем цялостно занемаряване на превоза с единични вагони " вместо на цели влакове.

По-рано беше обявено, че Комисията по монополите на Германия се застъпи за преструктурирането на DB, с цел да " усили конкуренцията и качеството на работа в бранша ". Експертите предложиха разделянето на мрежовите, станциите и енергийните подразделения от копанията, за по-нататъшното им обединение в инфраструктурна компания под контрола на немското държавно управление. Поделенията, занимаващи се с транспорт на пасажери с влакове на къси и далечни дистанции, както и товарни транспорти, също ще бъдат реорганизирани, само че остават в границите на структурите на DB.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР