Германският институт Роберт Кох“ публикува за първи път данни, показващи,

...
Германският институт Роберт Кох“ публикува за първи път данни, показващи,
Коментари Харесай

Почти 99% от починалите от COVID-19 в Германия са били неваксинирани

Германският институт „ Роберт Кох “ разгласява за първи път данни, показващи, че масовата имунизация защищава и от нови варианти на ковид. Досега близо 60% от популацията на Германия е изцяло имунизирано.

От началото на имунизацията в Германия при започване на февруари гибелта на 335 души, които са били изцяло имунизирани, са свързани с ковид а. Това е 1,5 % от всички смъртни случаи, свързани с COVID-19, заяви Институтът. Останалите 98,5 % от смъртните случаи са неимунизирани.

Изследователите показват, че през последните шест месеца единствено един човек на възраст под 60 години, който не е бил имунизиран, е умрял от ковид.

" Цифрите недвусмислено удостоверяват, че имунизациите пазят добре - изключително от тежкото протичане на болестта ", сподели за " Шпигел " Карстен Валц, общоприет секретар на Германското сдружение по имунология. Това, както прибавя Валц, се отнася и за Делта варианта, макар че може да бъде по-лесно инфектиран и за имунизирани хора.

През последния месец 15% от симптоматичните инфекции са били на имунизирани, до момента в който 85 % от тези със признаци не са били имунизирани.

Сред тези, които се озовават в болница, неимунизираните съставляват към 92 %, а тези в интензивните отделения и на респиратори до 99,2 % от февруари до през днешния ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР